Over Jacinta Bokma

Personal Yoga Coach  

MBSR Mindfulnesstrainer

Privé Zwangerschapsyoga & -begeleiding

Vitaliteit en Voedingsadviezen

yoga en 

Hallo! Geweldig dat je hier bent. 

Wie ben ik? Het is misschien wel dè existentiële vraag in het leven. Als dochter van een yogadocente en een biologieleraar is meditatie, yoga en ademwerk altijd in mijn leven geweest.  Ik ben ‘opgegroeid’ met de Kashmir methode. Een non-dualistische variant in de yoga-beoefening van de arts Jean Klein. Al jaren mediteer ik op dagelijkse basis. Naast diverse vormen van yoga, ademwerk en meditatie vind je in mijn coaching regelmatig elementen terug van Qi Gong, Reiki, Kundalini en de oorspronkelijke tantrische yogabeoefening. Mijn meditatie- en yogapad is tot nog toe  zeer divers: naast mijn eigen practice volg ik minstens drie keer in de week een les bij een collega docent in ademwerk, meditatie en yoga. Daarnaast studeer ik op dagelijkse basis via boeken en bijscholingen.

Na een 8-weekse Mindfulness training en de M(indfulness B(ased) S(tress) R(eduction) opleiding aan De Mindfulness Academie bij Mila de Koning en Rob Brandsma en mijn studie aan de YAN (Yoga Academie Nederland, VYN erkende opleiding) ben ik me gaan specialiseren en geef ik met veel plezier Mindfulness trainingen en yogaclinics voor bedrijven en persoonlijke, op maat gemaakte yogatrajecten voor mensen met stressklachten en zwangerschapsyoga op privébasis en desgewenst kleine groepen.

Ik voel een sterk ‘verlangen’ de laatste 25/30 jaar van mijn ‘werkende leven’ (57- 85) mijn enthousiasme voor meditatie en kennis over het trainen van bewuste aandacht door te mogen geven. Als moeder van vier nu grote kinderen zou ik in deze voor de nieuwe generaties uitdagende tijden mijn steentje bij willen dragen aan meer bewust-Zijn met meer zelfcompassie en mededogen voor elkaar.

Foodinspirator voor bedrijven  en mediaproducties

Naast mijn personal coachingstrajecten  train ik chefs in plantgebaseerd eten en ben ik inzetbaar als denktank en uitvoerder van creatieve mediaproducties. Zie mijn LinkedIn voor meer informatie hierover. 

Een goed recept staat of valt met goede ingrediënten. Het Verschíl maak je met dat ene geheime ingrediënt. Ik experimenteer en varieer net zolang tot er een perfect recept ligt voor jouw bedrijf of product. In mijn Eet Liefde Lab werk ik solo of met een team professionals en begeleiden we jong talent.

Mijn persoonlijke ‘geheime ingrediënt’ is het durven groots en meeslepend te dromen en vervolgens ook te dóen. Een proces van proeven, proeven, proeven, falen, vrolijk opstaan, finetunen en weer doorgaan. Ik geniet van het succes van mijn twee kookboeken, beide winnaar van een Gourmand World Cookbook Award, dat ik een food award heb neergezet, een food academy, een lifestylebox met prachtige biologische producten, ja, zelfs een unieke reisorganisatie. Maar je kon me ook vinden op de Albert Heijn huismerk-verpakking van revolutionair vlees van groente.

Stuur me vandaag nog een bericht voor een intake formulier en gratis kennismaking, of bel, ik hoor je graag!

Jacinta Bokma

06-30391534

Jacintabokma@gmail.com

Personal Yoga Coach, MBSR Mindfulness trainer, chefs trainingen, creatieve consultancy voor hotels, plantgebaseerd eten specialist, duurzame concepten voor horeca en hospitality,  video productie,  receptuur,  foodstyling, culinaire journalistiek

Video’s:

Successen:

- Winnaar Lekker Vega Kookboek van het Jaar met De Gezonde Bourgondiër - 2 x Gourmand World Cookbook Award: Auteur bestsellers De Snelle Vegetariër en De Dunne Vegan (eerder verschenen als Puur Plantaardig)

Videoproducties voor overheidsinstellingen, lancering Green CookingToday.nl in samenwerking met Content Today.

Nieuw format voor magazine Lekker. Vegetarisch: van donateursblad naar publiekstijdschrift

Branded content en advertorials voor duurzame merken als Tartex, Vegapolis, Provamel en De Traay.

Bedenker Veggietravel: de mooiste reizen voor happy healthy eters.

Introductie vleesvervangers Albert Heijn Huismerk

Auteur bestsellers De Snelle Vegetariër en De Dunne Vegan (eerder verschenen als Puur Plantaardig)

Nieuw food- en beverage concept voor 5 sterren hotel in hartje Amsterdam: Luxury Suites Amsterdam.

Initiatiefnemer van de Lekker. Verwenbox, een box boordevol hoogwaardige biologische producten

Founding mother Vegacademy: Leer (nog) lekkerder vega en vegan koken.

Initiatiefnemer Veggie Bite Award voor Meest Innovatieve Gezonde Supermarktproduct – Vegetariersbond

Trainingen Plantgebaseerd eten voor grootkeukens